EVP 6. POSEM UN XIC D'HUMOR?

Aquesta activitat es tractarà de fer una tira còmica, així que per començar necessitem saber què és.

Una tira còmica és una narració seqüencial breu a través d'unes vinyetes (poden anar d'una a quatre) que es posicionen horitzontalment en forma de tira. Aquestes estan dissenyades per un dibuixant o bé un guionista. La tira còmica, igual que una narració clàssica ha de tenir un plantejament, un nus i un desenllaç.

Les tires còmiques acostumen a ser creacions humorístiques. I un exemple molt conegut és en Quino, el qual va fer moltes tires còmiques amb Mafalda (la protagonista de totes elles), que és una nena que només "intenta resoldre el dilema de qui són els bons i qui són els dolents d'aquest món".


Actualment, Mafalda continua tenint molt èxit, ja que tant pot tenir seguidors de 9 anys com de 70, i això es deu que els personatges parlen per generacions amb poques referències culturals en comú i també que els seus personatges continuen parlant del present des del passat.



Bé, doncs ara que ja hem vist una mica sobre de què va el tema, ens toca posar-nos "manos a la obra"...



ACTIVITAT 1: Tira còmica
Ara ens toca a nosaltres portar a terme la nostra creativitat i l'humor. Però ho farem transformant en Serrallonga al nostre temps, per tant, crearem una tira còmica que, o que tingui a veure en alguna part de la història de Serrallonga o bé alguna sàtira de la societat actual, ja que és el que es dedicava Serrallonga.

No ha estat gens fàcil inspirar-nos, però hem obtingut els següents resultats:

Jana:



Ingrid:




Noha:



Yijie:



Jannveer:



Alexandra:


Isaac: No ho té.


Comentaris