EVP 4. ENTRE LA FANTASIA I LA REALITAT...

Tot i que aquesta pocket va sobre l'orientació, aquesta activitat és totalment el contrari. La proposta era perdre de vista la realitat, desorientar-nos i navegar entre la fantasia i la realitat.

Abans de començar l'activitat, hem vist un vídeo de l'Ana Santos. Ella va nèixer a va nèixer a Salamanca al 1985 i des de ben petita va mostrar una gran passió pel dibuix i la pintura, el que la va portar a llicenciar-se en Belles Arts i especialitzar-se en dibuix i disseny gràfic. La seva debilitat és el retrat, la figura humana, els animals i la natura, i s'han convertit en el segell característic d'aquesta artista. En les seves obres podem veure una fusió de la fantasia i de la realitat, d'allò digital i d'allò analògic, una fusió entre la part artesanal i la part tecnològica del món que vivim. 

Un cop feta aquesta introducció, ens toca a nosaltres treballar.


ACTIVITAT 1: Tècnica degradat i rentat

Primer de tot, hem dividit una làmina en tres parts; un rectangle gran i dos petits de la mateixa mida. Primer hem treballat amb aquests dos petits rectangles. En el primer hem utilitzat la tècnica del rentat utilitzant un color, però abans posant-hi només aigua. I en el segon rectangle hem fet el mateix però sense posar aigua i utilitzant dos colors.


ACTIVITAT 2: A contrallum!

En aquesta activitat hem fet servir el rectangle gran que hem deixat en blanc a l'activitat anterior. Hem escollit diferents colors i hem fet un degradat. Un cop sec, hem dibuixat la silueta d'un element relacionat amb la cursa d'orientació, i l'hem pintat de manera que es vegi clarament la figura amb el fons amb colors plans.

Aquests han estat els resultats de les dues activitats:

Jana:









Marc:


Pau:








Alba: No ho té


Ian: No hi era



ACTIVITAT 3: EXPERIMENTEM!

Tal i com diu el títol, en aquesta activitat experimentarem...

Primer de tot, hem dividit una làmina en 8 calaixos (rectangles).

El primer, l'hem pintat i hi hem triat sal per sobre. Un cop sec, l'hem retirat per poder veure el resutlat.

El segon, l'hem pintat i hi hem posat un mocador de paper. L'hem reitrat i ho hem deixat assecar.

El tercer, l'hem pintat, hem agafat un bastonet i l'hem mullat amb alcohol. Després, hem anat fent puntets per poder veure el seu efecte en la pintura.

El quart, hi hem dibuixat un dibuix amb una cera blanca, i seguidament, l'hem pintat amb aquarel·la. Com que la cera és resistent a l'aigua, hem observat que és pot veure el dibuix que anteriorment haviem dibuixat.

En el cinquè, hem agafat un pinzell amb pintura i força aigua, i hem fet esquitxos en el calaix. Per què no se'ns taquessin els altres calaixos, i hem posat un paper a sobre.

En el sisè, hem pintat el fons del calaix d'un sol color amb força aigua, i seguidament, amb un pinzell xucat amb pintura i molta aiuga, hem deixat caure unes gotes. Hem observat que com que hi ha molta aigua, la pintura s'expandeix.

En el setè, hem pintat el fons, i mentre era moll, i hem posat un tros de plàstic arrugat i l'hem deixat assecar durant una hora. Ha quedat un resultat molt paculirar a la resta.

En el vuitè i últim, el que hem fet ha sigut dibuixar primer de tot, amb molta aigua i poca pinura unes gotes de color blau clar. Un cop seques, n'hem dibuixat de blau fosc, de manera que toquéssin amb alguna part a les gotes blau clar. Per últim, hem repetit el mateix prossediment amb el lila.


Aquests han estat els resultats:

Jana: 











Marc:











Pau:










Alba:












Ian: No ho ha fet.



ACTIVITAT 4: ENTRE LA FANTASIA I LA REALITAT

Ara ja sí que, havent practicat amb les anteriors activitats, toca posar en joc totes les tècniques que hem après!

Per dur a terme aquesta activitat hem seguit els següents passos:

1. Hem fet un retrat en una làmina de persones que hem trobat per internet

2. L'hem modificat per convertir-la en una il·lustració

3. Per modificar-la, hi hem hagut d'afegir elements de la natura i que tinguessin a veure amb aquesta Pocket adventure


4. I per acabar, l'hem finalitzat amb l'ajuda de les aquarel·les per donar-l'hi una mica de color!


Aquí podeu veure els nostres resultats:

Jana:


Marc:







Pau:







Alba: No ho té


Ian: No ho ha fet




Comentaris