EF 5. ORIENTACIÓ A PEU

QUÈ ÉS NECESSITA PER UNA CURSA D'ORIENTACIÓ A PEU?


Mapa d'orientació: Són mapes topogràfics molt més detallats que els mapes d'ús general. Les escales són 1:15.000 o 1:10.000, amb quadrícules alineades al nord magnètic.



Brúixola: És un instrument que serveix per a l'orientació geogràfica mitjançant una agulla que indica aproximadament la direcció nord-sud, i est-oest i que es basa en les propietats de les agulles magnetitzades.



Tarjeta de control: Cada competidor ha de dur una targeta de control, on marcarà cada punt de control per poder demostrar que ha complert l'itinerari correctament.

Balisa o fita: És l'element per la senyalització dels controls, on es troba la pinça per marcar la targeta de control que hem explicat anteriorment. Cada pinça té una forma diferent, per poder diferenciar cada punt on passen els participants.

Llegenda: En aquesta foto, es pot veure la llegenda que s'utilitza en les curses d'orientació per donar pistes dels llocs de les fites. 



ACTIVITAT A CLASSE
Un cop explicat tot el material que es necessita per una cursa d'orientació, vam posar-ho a la pràctica fent una petita cursa d'orientació per equips (els de smile thinking, és a dir aquest). L'activitat consistia, en què la professora, ens donava una imatge amb l'esquema del lloc (de la llegenda anterior) on estava una pregunta que havíem de resoldre. Si la resolíem bé, ja podíem passar a la següent pregunta. En total hi havia 10 preguntes, i cada grup ha començat per una de diferent. Nosaltres hem començat per la número 4. El grup que ho fes més de pressa i alhora bé, guanyava una nota de 10 i un punt per a cada membre. 
Nosaltres, no hem començat gents bé, ja que no trobàvem les preguntes amagades i ens hem fet un embolic. Però a poc a poc, hem anat agafant-li el "truquillo" i hem remuntat fins al punt de guanyar! Ha estat una activitat molt entretinguda i esgotadora, ens ha agradat molt fer-la.














Comentaris