2na POCKET... LA MÉS AVENTURERA

Aquesta segona pocket, estarà principalment relacionada amb l'orientació.

El dia 19 de desembre portarem a terme aquesta pocket adventura, on haurem de perdre'ns pel bosc buscant les fites i aconseguir ser els més ràpids!

Seguidament, us posarem una mica en context amb els diferents tipus d'orientació que hi ha.


Què és l'orientació?

És l'acció de situar en l'horitzó un rumb geogràfic, principalment l'orient, el nord o el sud, i amb això relacionar la rosa dels vents en un lloc particular.



Cursa d'orientació a peu: 
Són competicions camp a través, contra-rellotge i sense un recorregut preestablert. Però hi ha una obligació: passar els controls assenyalats a un mapa. Els participants de la cursa no poden mirar el mapa fins al moment de la sortida. L'objectiu de cada un dels participants és passar sobre el terreny per uns punts de controls marcats el mapa (balises o fites), en el menor temps possible. El participant, però, disposa d'un mapa i duu unes llegendes especials. L'únic instrument vàlid d'ajuda és la brúixola, ja que ens pot ajudar a orientar-nos.




Orientació en bicicleta de muntanya:
És pràcticament el mateix que l'orientació a peu, però l'única que cosa que la diferencia és que es fa més difícil poder veure bé el mapa, a causa de la velocitat que vas amb la bicicleta.



Rogaine:
És un esport que consisteix en localitzar el màxim de fites possibles i tornar al punt d'arribada dins del temps màxim que et permeten. Les fites estan senyalitzades en un mapa i tenen diferents puntuacions segons la dificultat tècnica i física per assolir-les. Qui suma més punts és l'equip guanyador.

Els equips viatgen a peu, navegant pel mapa i com hem dit abans, amb l'única ajuda d'una brúixola. El mapa es dona abans de la sortida a cada equip, perquè cadascú prepari la seva estratègia amb els punts forts i febles del seu equip. Hi ha diferents modalitats: 24h, 12h, 6h i 3h.


Raid adventura:
És una altra modalitat de l'orientació en la qual es realitzen diferents disciplines esportives. Té com a objectiu aconseguir la màxima puntuació passant pel major nombre de controls en el mínim temps possible.
Sempre s'inclouen la combinació de dues o més disciplines de resistència: ciclisme de muntanya, caiac, tir amb arc, escalada...



L'esquí d'orientació:
És una altra cursa d'orientació, però aquest cop, amb esquís i sobre la neu.
Té el mateix funcionament que la cursa d'orientació a peu, però amb esquís.







Comentaris